Nedan finner du information om hur vi arbetar och hur våra färger fungerar. Helt enkelt sådant som är värt att veta inför ett besök hos oss eller saker som kan vara bra att tänka på efter hemgång.

Detoxlera

Detoxlera används som förbehandling innan du färgar håret med växtfärg för första gången eller i en övergång till naturkosmetiska produkter. Vi rekommenderar denna behandling för att uppnå bästa resultat och hållbarhet.

Detoxlera eller rasullera är en utrensande och näringsrik lerpackning. Den absorberar vatten väldigt bra och renar på så vis hud och hår på djupet från kemikalier. Det kan exempelvis vara kemikalier från tidigare färgningar och produkter så som silikoner och mineraloljor, men även beläggningar från metaller och föroreningar. Dessa beläggningar är bra att få bort innan färgning då det kan påverka resultat och hållbarhet. Leran verkar även balanserande för hårbotten. Den innehåller bland annat kiseldioxid, magnesium, kalcium och kalium.

Observera att behandling med detoxlera inte tar bort någon färg. Den kallas detoxinpackning just för att ditt hår och hårbotten ofta genomgår en utrensning i en övergång till naturkosmetiska produkter och färger. Håret och huden gör sig av med gamla kemikalier och syntetiska produkter vilket kan påverka håret negativt under en tid.  Vissa tycker att håret känns fantastiskt och friskt direkt. Självklart guidar vi dig till rätt val av produkter som passar just dina behov och önskemål!

Ekologisk växtfärg

Vi färgar enbart med örter och växter vid en pigmenterande infärgning. Vi blandar då bl.a. henna, indigo, katam, kastanj, rabarberrot och azalea. Dessa väger vi gramvis och blandar individuellt till dig.

Dessa växtbaserade pigment är helt naturliga och belastar därför varken vår miljö eller vår kropp. Vi blandar dem med uppkokat vatten, kaffe och ibland vinäger. Håret får samtidigt en vårdande behandling då växtfärgen inte gör någon strukturskada på håret utan istället vårdar och bygger upp håret och hårbotten.

Växtfärgen ger håret en otrolig glans, täcker grått hår samt släpper genom dina naturliga skiftningar. På så vis blir färgen levande och mer naturlig.

Växtfärg behöver oxidera och mogna för att nå sin fulla potential och hållbarhet, vilket tar 2-3 dagar. Låt håret vila från tvätt under närmsta dagarna efter färgningen.

Verkningstiden för växtfärger varierar mellan två minuter och tre timmar. Därför gör vi alltid en kort konsultation innan din första färgning. Konsultation kan göras per telefon eller vid ett besök på salongen.

Mycket spelar in på resultat och hållbarhet av färgen, exempelvis hårets egna pigment, tidigare behandlingar eller hårets struktur och kondition. Hur du behandlar håret efter färgning och vilka produkter du använder hemma har också betydelse. Solblekning, ökad vitandel, egen brunn är ytterligare exempel på faktorer som kan påverkar. Det kan i vissa fall ta två till tre färgningar innan vi hittat en perfekt blandning till just ditt hår.

Uppljusning

När vi ljusar upp hår använder vi oss av en färg bestående av en naturlig lera som vi blandar med ren väteperoxid. Denna färg ljusar upp ditt hår skonsamt och nyanserna blir naturligt skiftande. Den rena väteperoxiden belastar inte miljön negativt och innehåller inte heller allergena eller cancerogena ämnen. Den är fri från emulgeringsämnen och konserveringsämnen.

Under tiden du väntar kan du koppla av med en tidning i vårt kundrum. Vi bjuder alltid på ekologiskt te och fairtrade-märkt kaffe.

Varmt välkommen till oss!